Groningen verliest Derby van het Noorden.

Maandag 23 februari 2015 om 10:05

Gisteren was het zover, de Derby van het Noorden. De Trots van het Noorden speelde in het Abe Lenstra stadion tegen de ploeg van SC Heerenveen. Heerenveen begon goed aan de wedstrijd en opende fel. Maar de jongens van FC Groningen lieten zich niet kennen en zetten de tegenaanval in.

Het gevaar van de thuisclub bleef beperkt tot twee schoten binnen het zestien meter gebied. Thern zorgde vanuit een afstandsschot dat Heerenveen tien minuten voor rust op een 1-0 voorsprong kwam. Even later nam Mimoun Mahi het voortouw en slalomde zich vijf minuten voor rust langs de verdediging van SC Heerenveen. Zijn actie verdiende een doelpunt, maar helaas belande de bal tegen de buitenkant van de paal.
In de tweede helft liet De trots van het Noorden zich niet kennen, FC Groningen kwam snel terug in de wedstrijd. De ingooi van Desevio Payne (debutant) kwam trecht bij Tjaronn Chery die de bal voorgaf. Voor het doel wist De Leeuw het doel te vinden, hij wist de 1-1 te maken.
Heel lang heeft deze voorsprong niet geduurd want tien minuten na de 1-1 wist Heerenveen de 2-1  te maken.
Een kwartier voor tijd kreeg de wedstrijd moest SC Heerenveen verder met tien man na een tweede gele kaart voor De Roon.
Groningen probeerde het wel en ging vol in de aanval, maar wist de kansen niet af te maken.
Uiteindelijk werd er in de extra speeltijd nog wel gescoord door Heerenveen uit een counter. Uitslag van de wedstrijd 3-1.
Komende zondag, 1 maart, speelt FC Groningen een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Het duel start om 14:30 uur.

Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er elf leden van de Junior Club met de spelers het veld op. Dit waren: Rowan de Wit, Nick Erents, Wesley Mulder, Jorik Ottens, Daan Julian Ratuhaling, Sven Ruben Rekker, Chayenne Sandee, Pepijn Schipper, Benjamin Spittje, Daan Anthony Vijver en Jesse Wit. Klik hier voor foto’s van de line-up activiteit.