string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Henk Niemeijer nieuwe supporterscoördinator FC Groningen.

Dinsdag 05 juli 2022 om 17:00

Henk Niemeijer is de nieuwe Supporters Liaison Officer (SLO) van FC Groningen. Niemeijer is de opvolger van huidig teammanager Matthias Mulder en start op 1 augustus officieel met zijn werkzaamheden. De supporterscoördinator, zoals de functie bij FC Groningen bekend staat, maakte al deel uit van het SLO-team. Niemeijer heeft de ambitie supporters en club nog dichterbij elkaar te brengen. 

Niemeijer fungeerde de afgelopen twee seizoenen al als lid van het SLO-team van FC Groningen en is een bekend gezicht bij menig supporter. Zijn verleden bij de FC gaat echter veel verder terug. Jarenlang heeft de nieuwe supporterscoördinator gefungeerd als aanspreekpunt binnen het Supportersproject 2.0 en hij is van kinds af aan fanatiek supporter van de Trots van het Noorden. “Ik kom vanaf mijn vierde bij de FC. Eerst aan de hand van mijn moeder en later met vrienden in het Oosterpark aan de Zaagmuldersweg.”
 
Niemeijer was de afgelopen twee jaar parttime SLO’er aan FC Groningen verbonden en gaat vanaf 1 augustus fulltime aan de slag bij zijn club. “Ik ben ongelooflijk blij met deze uitdaging. FC Groningen gaat me al zo lang aan het hart, de club zit in mijn DNA. Ik heb echt groenwit bloed door de aderen stromen en ken zowel de cultuur binnen de club als de cultuur binnen supportersgroeperingen. Mijn voorganger Matthias Mulder heeft fantastisch werk verricht de afgelopen jaren. Ik heb zoveel van hem geleerd en wat hij in deze functie voor de FC en voor supporters heeft betekend, is ongelooflijk. Het is nu aan mij de taak – samen met het team SLO’ers – om dit voort te zetten. We willen FC Groningen nog dichter bij de supporters te brengen.”
 
Volgens Niemeijer heeft de Trots van het Noorden de laatste jaren mooie stappen gezet en is de binding tussen club en achterban hecht te noemen. “Meerdere keren per jaar hebben we binnen het Supportersoverleg gesprekken waarbij alle supportersgroeperingen en FC Groningen samenkomen. Dat wil ik graag nog verder ontwikkelen. We zijn heel goed op weg, maar er liggen ook genoeg kansen om dingen beter te doen. Ik ga met heel veel energie beginnen. Het heeft me ongelooflijk gesterkt dat ik vanuit verschillende supportersgroepen werd geattendeerd op de vacature.”
 
“Ik ken heel veel supporters op de Tonny van Leeuwen Tribune en de uitdaging zit er in om ook de andere tribunes erbij te betrekken. Ik wil een aanspreekpunt zijn voor alle supporters, de schakel met de club waardoor iedereen zich thuis kan voelen bij FC Groningen. Als supporter heb ik vroeger zelf ervaren welke verbondenheid er kan ontstaan tijdens wedstrijden op de tribune en daar blijven we vol op inzetten. Samen zijn wij FC Groningen.”  

Henk Niemeijer

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 maanden geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus