string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Het nieuwe uitshirt: ode aan het Ommeland.

Vrijdag 14 juni 2024 om 09:00

Overal waar wij ook komen, nemen wij de kleuren mee! Dit is het nieuwe uitshirt van FC Groningen. Een ode aan het Ommeland. Het uitshirt is vanaf nu te verkrijgen in de FC Groningen Webshop of in de FC Groningen Store bij Euroborg.  

Stad & Ommeland strijden samen voor de kleuren van FCG. In het uitshirt van de Trots van het Noorden van dit seizoen zijn de plaatsnamen uit de provincie Groningen en de kop van Drenthe verwerkt.  In de nek van het shirt staat het woord ‘Omlandiae’. Dit sluit aan bij het woord dat achterop het thuisshirt staat: ‘Groningo.’ 

Beide teksten zijn aan elkaar verbonden in een landkaart van Stad en Ommeland uitgegeven door Mr. Theodorus Beckeringh in de achttiende eeuw. In dit shirt draagt FC Groningen komend seizoen de omgeving waar het vandaan komt op het lichaam en strijdt het letterlijk voor heel het verzorgingsgebied van FC Groningen. De strijd en het clubgevoel gaat ver over de stadsgrenzen heen. 

De accenten in de kraag en op het shirt hebben de kleur verwijzend naar de kleur van de top van de Martinitoren. Hierdoor komen stad en ommeland samen in ons nieuwe uitshirt.

Het shirt is geproduceerd door kledingpartner Robey Sportswear en vanaf nu verkrijgbaar in de FC Groningen webshop of in de FC Groningen Store. Deze is te vinden bij de hoofdingang van Stadion Euroborg en geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 17.00 uur. 

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

FC Groningen en Beerschot akkoord over Krüger

2 dagen geleden

Veel uitwedstrijden voor FC Groningen Opleiding

3 dagen geleden

Wedstrijdtickets Feyenoord-thuis aangeboden gekregen? Trap er niet in!