string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Het nieuwe uitshirt van FC Groningen.

Donderdag 15 juni 2023 om 19:38

Dit is het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/2024. Het shirt werd donderdagavond 15 juni onthuld in de nok van de Martinitoren. Een groep van 20 FC-supporters/shirtliefhebbers was hierbij aanwezig. Het shirt is donderdagavond direct na het event in de Martinitoren in een speciale stand op de Grote Markt in de verkoop gegaan. Het shirt is vanaf heden te koop in de FC Groningen Webshop. Vanaf 12.00 uur is het ook verkrijgbaar in de FC Groningen Store.

Het zwarte shirt, geproduceerd door kledingpartner Robey, heeft een groen-witte streep over de borst. De kleuren van de vlag van de stad. Een streep die veelvuldig terug te vinden is in Groningen en op supportersuitingen in Euroborg. De groenwitte streep symboliseert de binding met de stad Groningen die bij iedere uitwedstrijd duidelijk zichtbaar is. Strijden voor de stad waar de club vandaan komt.

Daarnaast symboliseert de streep het handwerk en arbeid waarmee FC-supporters hun uitingen maken. Supporters met clubliefde; die altijd en overal onvoorwaardelijk achter de club staan. Net als op het thuisshirt wordt op het uitshirt het speciaal door FC-supporter Thijs van den Broek ontwikkelde lettertype gebruikt voor de rugnummers.   

Het nieuwe uittenue voor het seizoen 2023/2024 is vanaf nu te bestellen in de FC Groningen Webshop. Daar is ook de nieuwe trainingskleding te koop.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Vaessen Koning van de Wedstrijd na gelijkspel tegen Feyenoord

2 weken geleden

Wedstrijdtickets Feyenoord-thuis aangeboden gekregen? Trap er niet in!

2 weken geleden

Woensdag 10.00 uur start kaartverkoop sc Heerenveen-uit