string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

INFORMATIE BEKERFINALE (update: 2.000 autocombikaarten te koop).

Vrijdag 10 april 2015 om 18:07

FC Groningen speelt op zondag 3 mei de bekerfinale van 2015! In de Rotterdamse Kuip is om 18.00 uur PEC Zwolle de tegenstander. De Trots van het Noorden kan geschiedenis gaan schrijven en dat historische moment wil je als FC-supporter natuurlijk niet missen!

FC Groningen heeft van de KNVB 17.820 kaarten toegewezen gekregen voor de bekerfinale. Het vervoer naar de Rotterdamse Kuip kan per autocombi of via verplicht georganiseerde busreis. Uitgangspunt van de club bij de kaartverkoop is dat iedere seizoenkaarthouder van FC Groningen de mogelijkheid krijgt een finalekaart aan te schaffen.
Kaartverkoop
De kaartverkoop voor seizoenkaarthouders start op dinsdag 14 april. Voor drie supportersgeledingen, is de verkoop reeds begonnen. Voor het verkrijgen van een toegangsbewijs voor de finale in Rotterdam is in alle gevallen een Seizoenkaart of ClubCard verplicht. Iedere Seizoen- of ClubCardhouder kan maximaal één kaart aanschaffen.
Van belang hierbij om te weten is dat de gekochte finalekaart voor seizoenkaarthouders en ClubCardhouders overdraagbaar is. De seizoen- dan wel ClubCardhouder blijft echter te allen tijde verantwoordelijk bij misbruik, zoals zwarthandel.
Verkoopkanalen
De kaartverkoop voor de bekerfinale verloopt online, in de FanCorner bij Euroborg en via de 35 bij FC Groningen aangesloten Primera-verkooppunten. Voor seizoenkaarthouders geldt bij de aanschaf van een kaart een voorkeursperiode van zeven dagen, van dinsdag 14 april tot en met maandag 20 april. Na de voorkeursperiode worden de overgebleven beschikbare kaarten verkocht aan ClubCardhouders op dinsdag 21 april en woensdag 22 april.
Georganiseerd busvervoer
FC Groningen is – samen met vervoerspartner Arriva Touring – diverse opstapplaatsen in Stad en Ommeland aan het inrichten. Meer informatie hierover volgt voor de start van de kaartverkoop van dinsdag.
Supporters, die een kaart kopen voor dezelfde opstapplaats en in dezelfde bus plaatsnemen, worden in het stadion zoveel mogelijk bij elkaar geplaatst. FC Groningen heeft haar kaarten in De Kuip aan de kant van het reguliere uitvak bij competitiewedstrijden van Feyenoord.
De vertrektijd van de bussen voor Z-Side en Groningen Fanatics is op zondag 3 mei om 10.00 uur. De instaptijd voor alle overige bussen is om 11.00 uur.
Autocombi
FC Groningen heeft zich vandaag in Zeist (vrijdag 10 april) tijdens een bekeroverleg met de politie Rotterdam en de KNVB sterk gemaakt om naast de busvervoersregeling ook een autocombiregeling voor FC Groningen-supporters mogelijk te maken. De club is blij dat aan dit dringende verzoek gehoor is gegeven en er zijn 2.000 autocombikaarten toegewezen.
De verkoop van de autocombi start voor seizoenkaarthouders eveneens dinsdag 14 april aanstaande om 9.00 uur, maar is uitsluitend online mogelijk. (Dus NIET via de FanCorner of één van de Primera-verkooppunten). Dit heeft met de administratieve afwikkeling te maken, waarbij omwisselbiljetten en parkeerkaarten voor de autocombi aan de seizoenkaarthouders worden toegestuurd.
Prijs
De prijs voor de autocombiregeling is € 50,- per kaart. Het KNVB-deel hierin bedraagt € 33,- voor de toegangskaart. Voor de handling, veiligheid, verzekering en de parkeerkosten wordt door FC Groningen € 17,- per kaart in rekening gebracht. Supporters, die gebruik maken van de autocombi, worden in het stadion bij elkaar in een vak geplaatst. Ook voor de autocombi geldt maximaal 1 kaart per seizoenkaarthouder.
Voor de autocombiregeling geldt dat de verplichte omwisselplek én verplichte parkeerplaats in Rotterdam P-Beverwaard is. FC Groningen zal daar hiervoor die dag op die plek een organisatie inrichten. FC Groningen roept supporters op zoveel mogelijk met elkaar in 1 auto te reizen. Personenvervoerbusjes tot maximaal 9 personen zijn toegestaan.
Vanwege deze autocombiregeling komt een centrale opstapplaats voor seizoenkaarthouders buiten de drie noordelijke provincies elders in Nederland te vervallen.
Communicatie
De komende periode zal er regelmatig berichtgeving plaatsvinden rondom de bekerfinale in Rotterdam.
Houd de officiële communicatiekanalen van FC Groningen dus in de gaten!
Volg FC Groningen ook via www.fcgroningen.nl, www.facebook.com/fcgroningen en Twitter @fcgroningen

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 maanden geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus