Junior Reporter maakt wedstrijdverslag.

Maandag 09 maart 2015 om 10:56

Bij vrijwel elke thuiswedstrijd van FC Groningen wordt er door de Junior Club/GWB een lid uitgenodigd die de wedstrijd mag bijwonen als Junior Reporter. De Junior Reporter bewandeld de route van de "echte" pers; er wordt een kijkje genomen in de persruimte en de omroepkamer, de wedstrijd wordt bekeken vanaf de perstribune en na de wedstrijd is de Reporter aanwezig bij de persconferentie. Marieke Jongsma was afgelopen wedstrijd de Junior Reporter, zij maakte onderstaand verslag!

Naam: Marieke Jongsma
Leeftijd: 13
Datum: 8 maart 2015
Wedstrijd: FC Groningen – FC Dordrecht
Favoriete speler: Maikel Kieftenbeld
Opstelling:
Padt, Botteghin, Lindgren, Hateboer, Burnet, Kieftenbeld, Tibbling, Mahi, Chery, Rusnak, Van der Velden
Scoreverloop:
1 – 0    43e minuut      Rusnak
2 – 0    90e minuut      Chery
1e helft :
In de 2de minuut gaf Mahi een voorzet, maar Chery schoot net naast. In de 4de minuut een vrije trap voor FC Dordrecht maar die werd over geschoten. In de 11de minuut was er weer een vrije trap voor FC Dordrecht, maar ook die ging naast. In de 18e minuut een mooie counter maar de keep van FC Dordrecht redde na een schot van Mahi. FC Groningen is veel in de aanval maar scoren steeds niet. In de 36ste minuut een hele gevaarlijke counter van FC Dordrecht maar Sergio Padt redde goed. In de 43ste minuut goal voor FC Groningen door Rusnak!
Tussenstand:
1 – 0
2e helft:
Wissel van FC Groningen (uit: Tibbling, in: Van Nieff). In de 57ste minuut een wissel van FC Dordrecht (uit: van Deelen, in: Goossens). In de 59ste minuut een gele kaar voor Rusnak en een wissel voor FC Groningen (uit: Van der Velden, in: Islamovic). FC Dordrecht krijgt een vrije trap in de 64ste minuut en in de 70ste minuut krijg FC Groningen een vrije trap. Chery schoot over. Er volgt opnieuw een wissel bij FC Dordrecht en ook bij FC Groningen vindt weer een wissel plaats (uit: Mahi, in: Bacuna). In de 83ste minuut krijgt FC Dordrecht een corner maar schiet hem net naast. In de 89ste minuut een redding van Padt en in de 90ste minuut maakt Chery de 2 – 0!