string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kaartverkoop Almere-uit start woensdag voor voorrangsgroep.

Dinsdag 13 augustus 2024 om 17:30

FC Groningen speelt zaterdag 31 augustus in speelronde 4 van de Eredivisie in Flevoland tegen Almere City. De aftrap is die zaterdag om 16.30 uur. Kaartverkoop voor supporters die behoren tot de voorrangsgroep begint woensdag 14 augustus om 10.00 uur. Een week later – woensdag 21 augustus – kunnen seizoenkaart- en clubcardhouders vanaf 10.00 uur een kaart kopen. In totaal zijn er 400 tickets beschikbaar voor FC-supporters.

Er zijn twee mogelijkheden om op zaterdag 31 augustus af te reizen naar Almere. Per bus vanaf Euroborg of met de auto rechtstreeks naar het stadion. De prijs voor de bus is dit seizoen vastgesteld op €39,50. Een ticket voor de autocombi kost €12,50. Deze prijzen liggen iets hoger dan het afgelopen seizoen.

FC Groningen is tot de prijsbepaling gekomen vanwege de stijging de van organisatiekosten voor uitwedstrijden. De autokaarten zijn relatief harder gestegen. Vanaf dit seizoen zit in de ticketprijs voor de autocombi ook een bijdrage inbegrepen voor de wedstrijdorganisatie, hetgeen voor de bustickets al jaren het geval was. Tickets zijn te koop via: https://tickets.fcgroningen.nl.

Vier personen per auto
Supporters met een autokaart dienen met minimaal 4 personen per auto af te reizen. Dit in verband met de beperkte parkeergelegenheid bij het stadion. Alleen wanneer supporters met vier personen per auto reizen is het mogelijk een volledig vol uitvak te faciliteren.

Net als eerdere seizoenen heeft de voorrangsgroep het eerste recht om een ticket te kopen. De voorrangsgroep bij uitwedstrijden bestaat uit 365 supporters die het afgelopen seizoen (2023/2024) minimaal 8 competitie- en bekerwedstrijden een kaart hebben gekocht voor het uitvak. Het aantal supporters in de voorrangsgroep is lager dan de capaciteit van de kleinste uitvakken in de Eredivisie waardoor er altijd kaarten overblijven voor supporters die nog niet in de voorrangsgroep zitten.

Voor het seizoen 2025/2026 wordt de voorrangsgroep bepaald door de daadwerkelijk bezochte wedstrijden. Hierin telt niet alleen de aankoop van het ticket, maar moet het ticket ook daadwerkelijk zijn gescand.

Thuiswedstrijden
Eerder deze week is de kaartverkoop gestart voor het thuisduel met Feyenoord van zaterdag 14 september. Alleen voor seizoenkaart- en clubcardhouders van FC Groningen is het mogelijk om een ticket te kopen. Er geldt voor deze wedstrijd geen vrije verkoop. Voor de eerstvolgende wedstrijd in Euroborg – op zondag 25 augustus thuis tegen AZ – is de vrije verkoop wel gestart via https://tickets.fcgroningen.nl

Fans van de tegenstander kunnen alleen via hun eigen club een kaart kopen voor het uitvak. De thuisvakken zijn enkel voor FC-supporters. Fans van de tegenstander met een kaart in één van de thuisvakken lopen het risico dat deze wordt geblokkeerd.

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

Dinsdag 10.00 uur start voorverkoop Go Ahead Eagles-thuis

2 maanden geleden

Verkoop RKC-uit woensdag 10.00 uur van start voor voorrangsgroep

2 maanden geleden

Tickets voor drie thuisduels te koop via de FC Groningen Ticketshop