string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kids United in actie voor Oekraïne.

Dinsdag 22 maart 2022 om 12:00

Kids United komt samen met FC Groningen in actie voor Oekraïne. Rondom de thuiswedstrijd tegen Ajax zal de stichting collecteren in en rond Euroborg. Jaarlijks biedt FC Groningen de mogelijkheid aan Kids United om te collecteren voor hun eigen stichting. Normaalgesproken wordt de opbrengst volledig gebruikt om kinderen met een beperking zorgeloos en contributievrij te laten voetballen. Ditmaal zal het ingezamelde geld gaan naar de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. 

JW2021031328501

Kids United is een contributievrije vereniging waar kinderen met een beperking zorgeloos kunnen voetballen. Goed voor de gezondheid en het is natuurlijk erg leuk. In 2011 werd de stichting officieel geadopteerd door FC Groningen. Daarmee werd de Trots van het Noorden de eerste betaald voetbalclub in Nederland met een G-team. Jaarlijks staat Kids United bij één van de thuiswedstrijden van de FC centraal. 
 
Dit jaar is dat het geval rondom het duel met Ajax. Spelers van de voetbalvereniging mogen meelopen in de line-up. Daarnaast wordt er gecollecteerd, gewoonlijk zodat de stichting haar mooie werk kan voortzetten.  
 
Het gaat zowel de kinderen als organisatie van Kids United aan het hart wat er op dit moment in Oekraïne gebeurt. Na veelvuldig contact met oud-FC Groningen-speler Evgeniy Levchenko is daarom besloten om dit jaar de volledige opbrengst te doneren aan zijn stichting Breath Care for Kids, die zich inzet voor de slachtoffers van de oorlog.  
 
Vanuit de kracht van FC Groningen als topsportorganisatie wil de club een positieve en inspirerende bijdrage leveren aan de maatschappij. De actie van Kids United, bedoeld om oorlogsslachtoffers in Oekraïne te helpen, past daar goed bij. De club hoopt dan ook op een geweldige opbrengst voor Breath Care for Kids, de stichting waar oud-FC-er Evgeniy Levchenko zich met passie voor inzet. 
 
De Trots van het Noorden speelt het betreffende thuisduel met Ajax op zaterdag 2 april, aftrap 16:30 uur. Doneren kan contant, maar ook via QR-codes op de collectebussen van Kids United. Via onderstaande QR-code kan er zelfs nu al gedoneerd worden. Ieder bedrag is welkom en draagt bij aan een mooie totaalopbrengst! 

msg9491508-45801

DONEER JIJ OOK?

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 maanden geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus