string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lukkien: ‘Avondwedstrijd, uitverkocht huis; geweldig affiche!’.

Vrijdag 13 september 2024 om 13:00

Na een periode zonder clubvoetbal komt FC Groningen zaterdagavond weer in actie in speelronde 5 van de Eredivisie. Er staat met Feyenoord als tegenstander een prachtig duel op het programma in Euroborg. De competitiewedstrijd begint om 18.45 uur en is volledig uitverkocht. De enige manier voor FC Groningen-supporters om nog bij dit duel aanwezig te kunnen zijn is de kaartenmarkt via de FC Groningen Ticketshop, het nog enige officiële ver- en aankoopkanaal voor eventueel nog beschikbare geldige toegangsbewijzen voor dit topaffiche.

De ogen van Dick Lukkien beginnen te twinkelen als hem het vooruitzicht van de zaterdagavond wordt geschetst. De hoofdtrainer somt op wat hem te binnen schiet als hij de aankondiging FC Groningen – Feyenoord hoort. “We hebben een goede trainingsweek achter de rug en hebben er heel veel zin in. Na een behoorlijke tijd eindelijk weer eens een avondwedstrijd en dat in een uitverkocht huis: een geweldig affiche!”

Feyenoord
FC Groningen kan tegen Feyenoord niet beschikken over Marco Rente. De centrale verdediger is geblesseerd. Daar waar zijn ploeg nauwelijks vraagtekens kent, weet Lukkien niet goed wat hij van Feyenoord kan verwachten. “Dat is inderdaad lastig in te schatten, want zij hebben de laatste weken nog wel een aantal mutaties gehad. Na het vertrek van trainer Arne Slot zijn zij nog zoekende, zo lijkt het. De nieuwe trainer (Brian Priske – red.) heeft wel een duidelijk spelidee en Feyenoord beschikt natuurlijk nog wel altijd over goede spelers. Voor ons een mooie uitdaging om ons met hen te mogen meten.”

Koning van de Wedstrijd
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Koning van de Wedstrijd door bij thuiswedstrijden een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd via www.fcgroningen.nl/koning.

Scheidsrechter
FC Groningen – Feyenoord staat zaterdagavond vanaf 18.45 uur onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing van Dick Lukkien waarin de hoofdtrainer onder meer vertelt over de FC-internationals die afgelopen periode op pad waren; doelman Etienne Vaessen voor Suriname, aanvoerder Leandro Bacuna namens Curaçao en jongeling Sven Bouland met Oranje onder-19.

Daarnaast gaat de hoofdtrainer in op de ontwikkeling van Jorg Schreuders, die gisteren (donderdag – red.) door de Eredivisie werd uitgeroepen tot Talent van de Maand augustus. Tevens blikt Lukkien terug op de rentree van talent Alex Mortensen, die na slepende knieblessures afgelopen week terugkeerde op het veld en die rentree ook nog eens beloonde met een doelpunt.

Gerelateerd nieuws.

03:30
4 dagen geleden

Thuis: Binni zorgt voor ontlading en vreugde

06:12
6 dagen geleden

Jorg Schreuders Eredivisie Talent van de Maand augustus

2 weken geleden

Dinsdag 19.30 uur live Q&A-show: ‘De deadline voorbij’