string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Minuut stilte ter nagedachtenis aan Johan Neeskens.

Woensdag 16 oktober 2024 om 14:00

Alle wedstrijden in het betaalde voetbal beginnen aankomend weekend met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Johan Neeskens. De voormalig international van Oranje en speler van FC Groningen overleed eerder deze maand op 73-jarige leeftijd.

FC Groningen neemt het zondagmiddag in een volle Euroborg op tegen FC Utrecht. De aftrap van het thuisduel is om 14.30 uur. Voorafgaand aan dit moment staat Euroborg stil bij het overlijden van voetbalicoon Johan Neeskens, die in 1985 zeven officiële duels speelde voor de Trots van het Noorden.

Neeskens speelde in totaal 49 interlands voor Oranje, waaronder twee WK-finales. Gezien zijn algehele betekenis voor het Nederlandse voetbal heeft het competitiebestuur betaald voetbal bepaald iedere wedstrijd in de komende speelronde te beginnen met een eerbetoon.

Vanwege deze minuut stilte zullen de toegangsdeuren van Euroborg vlak voor de aftrap worden gesloten. Op het moment dat de spelers en arbitrage het veld op komen worden er tot aan de aftrap ook geen horecabestellingen verwerkt. FC Groningen verzoekt supporters ruim op tijd naar Euroborg te komen om op een waardige manier stil te staan bij het overlijden van de voormalig FC’er.

Neeskens speelde in 1985 kortstondig voor de Trots van het Noorden. FC Groningen contracteerde de voormalig Europa Cup 1 winnaar van Ajax, middenvelder van Barcelona en vaste kracht in het Nederlands Elftal na een periode in Amerika. Mede vanwege blessureleed kwam Neeskens uiteindelijk tot zeven duels voor de FC.

In 2017 maakte FC Groningen een documentaire over de tijd voor Johan Neeskens in Groningen. De documentaire ‘De zeven van Neeskens’ is terug te kijken op het YouTube-kanaal van de club.

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

FC Groningen draagt zondag shirt van Ruben zijn dromen

13 uur geleden

Wegwerkzaamheden aan Europaweg; kom op tijd naar Euroborg

2 dagen geleden

Euroborg zondag nagenoeg uitverkocht, kaartenmarkt open