Onder-17 opent competitie met gelijkspel.

Zaterdag 07 september 2019 om 20:36

FC Groningen onder-17 opende zaterdagmiddag de competitie met een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente. De eindstand was bij rust al bereikt. Aanvoerder Sietze de Klerk zorgde voor de gelijkmaker.

De onder-12 speelde de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019/2020, tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente. De thuiswedstrijd van onder-13 tegen Sparta Rotterdam is verplaatst naar woensdag 11 september om 18.30 uur.

De onder-17 speelde eerste competitiewedstrijd, thuis tegen FC Twente, met 1-1 gelijk. Afgelopen weekend werd de strijd om de supercup tegen Feyenoord verloren met 3-1. De oefenwedstrijd van de onder-19 in en tegen Emmen werd afgelast.

Wijzigingen reglementen 2019/2020
Ten opzichte van het afgelopen seizoen hebben er diverse wijzigingen plaatsgevonden in de speeltijd en het wisselbeleid. Zo wordt bij onder-17 in de Eredivisie nu 2×45 minuten gespeeld, tien minuten langer dan voorheen. Bij de onder-13 is de speeltijd in de landelijke divisies nu 2×35 minuten, ook tien minuten meer. Bij diezelfde onder-13 mogen in totaal zeven wisselbewegingen plaatsvinden in de Eredivisie. Voorheen mochten er maximaal vijf wissels worden ingebracht en kon er worden ‘doorgewisseld’.