Onder-19 gelijk bij Feyenoord; onder-17 nipt onderuit bij Ajax.

Zaterdag 21 september 2019 om 19:02

FC Groningen onder-19 heeft zaterdagmiddag in Rotterdam met 1-1 gelijkgespeeld tegen Feyenoord onder-19. De eindstand was bij rust al bereikt. De onder-17 ging na een 1-1 ruststand in Amsterdam uiteindelijk met 2-1 onderuit bij Ajax.

Voor de onder-19 maakte Leonel Miguel met een kopbal in de eerste helft de openingstreffer. Nog voor de pauze kwamen de Rotterdammers op gelijke hoogte. Na drie wedstrijden is FC Groningen onder-19 met zeven punten de koploper in de Eredivisie. Komende woensdag, 25 september, speelt de ploeg thuis tegen sc Heerenveen. Op Sportpark Corpus den Hoorn is de aanvang 19.00 uur.

FC Groningen onder-17 speelde in Amsterdam de derde competitiewedstrijd van het seizoen. Na een voorsprong van de Ajacieden zorgde Jens Schraven nog in de eerste helft voor de gelijkmaker. In de tweede 45 minuten kwam de thuisclub op De Toekomst opnieuw op voorsprong: 2-1. Dat was later ook de eindstand. FC Groningen onder-17 staat met vier punten uit drie wedstrijd op de achtste plaats in de Eredivisie.