string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Schreuders verlengt contract bij FC Groningen.

Woensdag 07 augustus 2024 om 09:00

FC Groningen heeft met Jorg Schreuders een nieuw driejarig contract gesloten. De 19-jarige uit de Groningse wijk Helpman afkomstige middenvelder verlengde zijn overeenkomst met de Trots van het Noorden tot medio 2027. De oude verbintenis van de Groninger zou na dit seizoen aflopen.

Jorg Schreuders doorliep de volledige Opleiding van FC Groningen op Sportpark Corpus den Hoorn. Hij debuteerde op 15 april 2023 in het eerste elftal in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Dat seizoen speelde Schreuders als rechtsback nog vier Eredivisiewedstrijden.

Afgelopen seizoen kende hij zijn doorbraak in Euroborg als dynamische middenvelder en was Schreuders één van de vier Groningse jongens in het aanvallende blok van de ploeg, die de terugkeer van FC Groningen naar de Eredivisie realiseerde. Schreuders speelde tot nu toe 39 officiële wedstrijden in het groen-wit, waarin hij tot vijf doelpunten en vier assists kwam.
Tekst loopt door onder de foto.

Schreuders scoorde drie van zijn vijf goals in de laatste fase van het afgelopen seizoen. Op bezoek bij VVV-Venlo maakte de Groninger vlak voor tijd de winnende treffer. Uit bij koploper Willem II hield hij zijn ploeg op promotiekoers door een gelijkmakende treffer en in de alles beslissende thuiswedstrijd tegen Roda JC gooide Schreuders in de tweede helft het duel in het slot met de bevrijdende 2-0. De jongeling groeide in Euroborg uit tot publieksspeler en werd door de supporters beloond met de uitverkiezing tot Speler van het Jaar 2024.

Nu heeft Schreuders aan de vooravond van de competitiestart zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. “En daar ben ik super blij mee,” reageert Schreuders enthousiast. “Dit is een hartstikke mooi moment. Het heeft misschien allemaal iets langer geduurd dan verwacht, maar er was bij mij nooit twijfel over mijn gevoel voor FC Groningen.”

“Het was voor mij vanaf het begin duidelijk: mijn idee was om bij FC Groningen te blijven. En al het moois dat bloeit, heeft soms wat tijd nodig. Nu alles rond is, wil ik graag met het team en de supporters van de club nieuwe mooie momenten en herinneringen gaan maken. Ik ben heel benieuwd hoe we het op het hoogste niveau gaan doen en hoe we ons presenteren in de Eredivisie. Ik kijk daar enorm naar uit!”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Nevland met Viking terug in Euroborg

1 dag geleden

Ajax-uit nog niet in de verkoop

2 dagen geleden

FC Groningen gaat scouting anders inrichten