string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Seizoenkaarten uitverkocht! Totaalaantal van 15.015.

Maandag 24 juni 2024 om 15:45

Liefst 15.015 seizoenkaarthouders staan dit seizoen iedere thuiswedstrijd achter de FC in Euroborg. Met dit fantastische aantal zijn de seizoenkaarten uitverkocht. Supporters die een seizoenkaart hebben aangeschaft voor het seizoen 2024/2025 kunnen de komende dagen gebruikmaken van de ruildagen. Het is dan mogelijk naar één van de nog beschikbare plaatsen in Euroborg te verplaatsen. 

Meer dan 90% van de seizoenkaarthouders verlengde de afgelopen weken hun jaarkaart bij FC Groningen. Deze supporters hadden tot en met afgelopen zondag 23 juni de tijd om te verlengen. Het totale aantal seizoenkaarten voor het seizoen 2024/2025 komt uit op 15.015. Dit aantal ligt hoger dan het eerder gestelde maximum van 14.500. De run op seizoenkaarten daags na de promotie waarin 3.000 supporters een seizoenkaart bij de Trots van het Noorden kochten en een uiteindelijk veel hoger percentage verlengingen dan voorgaande seizoenen heeft hiertoe geleid.

In het aantal van 15.015 seizoenkaarten is een vooraf afgesproken aantal seizoenkaarten gereserveerd voor Stichting Laat ons weer eens samen juichen. Supporters die in aanmerking komen voor een seizoenkaart via de stichting kunnen zich nog aanmelden bij Laat ons weer eens samen juichen.

Losse kaartverkoop
Euroborg heeft in totaal plaats voor ongeveer 17.000 supporters verdeeld over drie publieke tribunes. De totale capaciteit van het stadion betreft 22.500, maar dit is inclusief de tribunes voor zakelijke gasten en het gastenvak voor uitsupporters. De Trots van het Noorden houdt zo`n 2.000 kaarten per wedstrijd beschikbaar voor losse kaartverkoop.

Zodoende kan het supporters die bijvoorbeeld vanwege werk of andere redenen geen seizoenkaart kunnen veroorloven tóch de mogelijkheid te bieden incidenteel de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien aan het werk te zien in Euroborg.

Ruildagen
Vanaf dinsdag 25 juni tot en met vrijdag 28 juni staan er verschillende ruildagen op het programma voor seizoenkaarthouders die de wens hebben te verplaatsen naar één van de beschikbare plekken in Euroborg. De ruildagen beginnen om 10.00 uur en zijn opgedeeld in drie groepen. De ruildagen zijn:

  • Dinsdag 25 juni: supporters in de huidige vakken A en H.
  • Woensdag 26 juni en donderdag 27 juni: supporters op de Noordtribune die van sector willen ruilen.
  • Vrijdag 28 juni: reguliere ruildag voor alle seizoenkaarthouders.

Ruilen kan online in de FC Groningen Ticketshop met het account waarmee de seizoenkaart is aangeschaft. Een seizoenkaarthouder die wil ruilen, kan één van de beschikbare plekken aanvinken. Door na het ruilproces te klikken op afronden is de verplaatsing voltooid. Supporters ontvangen daarna een orderbevestiging. De ‘oude’ plek van de seizoenkaarthouder komt weer beschikbaar voor anderen.

Wanneer er naar een duurdere plek in het stadion wordt geruild, ontvangt de supporter een betalingsverzoek. Ruil je naar een goedkopere plaats, zal FC Groningen het verschil binnen 15 werkdagen op het bij ons bekende rekeningnummer retourneren. Indien er is betaald met een automatische incasso (termijn of eenmalig) kan het wat langer duren voordat de verrekening is afgehandeld. De financiële afhandeling van zowel het ruilen naar een duurdere plaats als naar een goedkopere plek in Euroborg vindt altijd achteraf plaats en niet gedurende het ruilproces.

Kaartenmarkt
Doordat het aantal seizoenkaarten is uitverkocht, moet de club de supporters die zich hadden ingeschreven voor de wachtlijst teleurstellen. Naast de 2.000 losse tickets zal de FC per wedstrijd bekijken of het de kaartenmarkt (deels) kan openen. Seizoenkaarthouders kunnen in dat geval – als zij zelf niet bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn –  hun kaart aanbieden via de kaartenmarkt in de FC Groningen Ticketshop. Zij bieden medesupporters de kans om FC Groningen in Euroborg te beleven en krijgen hiervoor een vergoeding van 1/17e deel van de prijs van hun seizoenkaart.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

04:16
3 dagen geleden

De kleuren van Peter en Milko van der Wal

1 maand geleden

Speciaal Word Groter magazine uitgebracht