string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Sven Bouland toegevoegd aan eerste selectie.

Maandag 12 augustus 2024 om 16:00

FC Groningen heeft Sven Bouland per direct toegevoegd aan de eerste selectie. De uit Oosterwolde afkomstige verdediger doorliep de Opleiding vanaf de jongste jeugd tot aan FC Groningen Onder-18. De 18-jarige Bouland maakt nu in één keer de overstap naar de eerste selectie.

Sven Bouland trainde het afgelopen seizoen al veelvuldig mee met de eerste selectie en behoorde negen maal tot de wedstrijdselectie zonder zijn officiële debuut te maken. Dat debuut kwam er wel afgelopen vrijdag, toen de 18-jarige linksbenige verdediger na rust als invaller in een vol Euroborg mocht aantreden tegen NAC Breda. Bouland speelde de gehele tweede helft in het openingsduel van de Eredivisie. FC Groningen won met 4-1 bij de terugkeer op het hoogste niveau.

Ontwikkeling
Bouland maakte een dusdanige ontwikkeling door dat hij door de FC Groningen Opleiding deze zomer werd uitgeroepen tot ‘Leonardo Hotels Strijder van het Jaar 2024’. Begin juni tekende de verdediger zijn eerste contract bij de Trots van het Noorden tot medio 2027.

De stormachtige ontwikkeling van Bouland wordt nu per direct beloond met een toevoeging aan de eerste selectie van de Trots van het Noorden. De verdediger blijft zijn wedstrijden spelen met rugnummer 67. Met de toevoeging van Bouland aan de eerste selectie bestaat de hoofdmacht onder leiding van trainer Dick Lukkien nu uit 24 spelers, waarvan 12 afkomstig zijn uit de Opleiding van de Trots van het Noorden.

Bouland is uiteraard aangenaam verrast met zijn verhuizing naar de kleedkamer van de eerste selectie. “Ik ga kijken welk stoeltje er nog vrij is,” glimlacht de jonge verdediger. “Bij de lunch werd ik geroepen en kreeg ik te horen dat ik een goede voorbereiding heb gedraaid en dat ik als beloning deze stap mocht gaan maken. Daar ben ik uiteraard heel blij mee.”

“Als je de kans krijgt mee te trainen hoop je natuurlijk af te dwingen dat je er bij mag blijven. Dat is gelukt. Mijn familie was blij en trots. Ik ben een vrij nuchtere jongen, dus ik schreeuw het niet van de daken. Het is mooi dat ik nu vast mag meetrainen met de eerste selectie, maar tegelijkertijd heb ik al weer een nieuw doel: zoveel mogelijk wedstrijdminuten maken in het eerste elftal.”

Bekijk hier het interview dat afgelopen zomer met Bouland werd afgenomen toen hij de eretitel van de FC Groningen Opleiding ‘Leonardo Hotels Strijder van het Jaar 2024’ in ontvangst mocht nemen.

Gerelateerd nieuws.

03:30
2 dagen geleden

Thuis: Binni zorgt voor ontlading en vreugde

04:22
3 dagen geleden

Lukkien: ‘Avondwedstrijd, uitverkocht huis; geweldig affiche!’

3 dagen geleden

Zes thuiswedstrijden op Corpus