string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Thijs Oosting derde nieuweling voor FC Groningen.

Dinsdag 02 juli 2024 om 10:00

FC Groningen heeft met Willem II overeenstemming bereikt over de transfer van Thijs Oosting naar de Trots van het Noorden. De multi-inzetbare middenvelder/aanvaller tekent een overeenkomst bij FC Groningen voor drie seizoenen plus nog een optiejaar. De Drent gaat spelen met rugnummer 25 en staat later vandaag voor het eerst op het trainingsveld met zijn nieuwe teamgenoten.

De 24-jarige Oosting werd op 2 mei 2000 geboren in Emmen en verruilde in 2016 de opleiding van FC Emmen voor die van AZ. De middenvelder debuteerde voor Jong AZ op 17 november 2018 in het betaalde voetbal en scoorde direct in zijn debuutwedstrijd voor de Alkmaarders. Oosting werd in de tweede helft van het seizoen 2020/2021 verhuurd aan RKC Waalwijk waar hij voor het eerst minuten maakte in de Eredivisie. Zijn eerste twee goals op het hoogste niveau waren in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Na de succesvolle verhuurperiode in Waalwijk – 17 wedstrijden, 4 goals en 3 assists – speelde Oosting ook namens AZ in de Eredivisie.

Willem II nam Oosting in de winter van 2022 over van AZ. De Drent kwam voor de Tilburgers zowel in de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie in totaal 51 duels in actie en maakte daarin 15 doelpunten. Daarnaast stond hij 7 keer aan de basis van een treffer met een assist. Met 12 doelpunten en 5 assists had de aanvallend ingestelde middenvelder het afgelopen seizoen een groot aandeel in het kampioenschap van Willem II in de KKD. Oosting gaat niet met de Tilburgers, maar met FC Groningen de Eredivisie in en kijkt uit naar zijn periode bij de FC.

“Ik ben hartstikke blij met deze stap naar FC Groningen. De bijnaam is niet voor niets de Trots van het Noorden en ik kom hier redelijk uit de buurt dus dan is het heel mooi om voor deze club te mogen spelen. Ik werd direct enthousiast toen de interesse op gang kwam. De gesprekken met onder andere de trainer gaven me een goed gevoel. FC Groningen heeft een speelstijl die mij goed past dus ik heb het gevoel dat het een goede match is.”

Oosting promoveerde afgelopen seizoen met Willem II naar de Eredivisie en zag daardoor pas later de beelden terug van de promotie van de FC op vrijdag 10 mei 2024. “Dat zag er natuurlijk schitterend uit, ook hier kwamen er veel supporters op het veld om samen het resultaat te vieren. Ik kijk er enorm naar uit om in Euroborg in het groen-wit te mogen spelen voor de FC en voor onze supporters.” 

Gerelateerd nieuws.

03:57
1 dag geleden

Eerste wedstrijdminuten in de benen na vermakelijk duel in het mooie Norg

3 dagen geleden

Perspresentatie directeur Van Mosselveld bij FC Groningen

5 dagen geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus