string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Eigen Bodem met Christian Braam.

Dinsdag 25 juni 2024 om 16:01

In de videoserie ‘Van Eigen Bodem’ wordt samen met een speler uit de FC Groningen Opleiding gekeken naar zijn of haar ontwikkeling op en naast het veld. Dromen worden besproken, net als de start van de voetballoopbaan op het lokale sportpark bij de amateurvereniging. Deze keer staat Cristian Braam, rechtsback van FC Groningen onder-14, in de schijnwerpers.

Cristian Braam speelt als rechtsback bij de onder-14 en is trots dat hij voor een club zoals Groningen mag spelen. Zijn reis begon bij S.V. Lycurgus, waar hij plezier beleefde aan het spelen met zijn vrienden en spannende wedstrijden. Een bijzonder moment dat hij zich levendig herinnert, was toen hij werd neergehaald door een andere speler. Boos geworden op die speler, nam hij snel de vrije trap en schoot deze heel mooi in het doel.

De uitnodiging om mee te trainen bij FC Groningen was een keerpunt. Toen hij een brief kreeg met de uitnodiging om mee te trainen, was hij zo blij dat hij door het hele huis sprong en in kussens gilde. Als rechtsback speelt Cristian een actieve rol en omschrijft zichzelf als een speler die goed het overzicht bewaart, snel is en graag tempo-acties maakt. Hij vindt het fijn en leuk om goals te kunnen voorkomen.

Cristian droomt ervan om in het eerste elftal van FC Groningen te mogen voetballen en daarna naar het buitenland te gaan. Hij zou graag in de Champions League of in La Liga spelen en tegen hele grote profclubs spelen.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van de serie ‘Van Eigen Bodem’.

Gerelateerd nieuws.

3 uur geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

2 weken geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

2 weken geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers