string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Verkoop RKC-uit woensdag 10.00 uur van start voor voorrangsgroep.

Dinsdag 30 juli 2024 om 17:09

De voorverkoop voor het uitduel met RKC Waalwijk gaat woensdag 31 juli om 10.00 uur van start. Supporters die horen bij de voorrangsgroep hebben de eerste week exclusief recht op het kopen van een ticket. Vanaf woensdag 7 augustus zijn alle seizoenkaart- en clubcardhouders aan de beurt. In totaal zijn er 600 tickets beschikbaar voor het uitvak in Waalwijk.

Vanwege de te verwachten drukte in de ticketshop bij wedstrijden van FC Groningen heeft de club besloten de verkoopdagen voor thuisduels en uitwedstrijden te splitsen. De verkoopperiodes voor thuiswedstrijden starten op dinsdagen, uitduels starten op woensdagen.

Voorrangsgroep
De voorrangsgroep bij uitwedstrijden bestaat uit 365 supporters die het afgelopen seizoen (2023/2024) minimaal 8 competitie- en bekerwedstrijden een kaart hebben gekocht voor het uitvak. Het aantal supporters in de voorrangsgroep is lager dan de capaciteit van de kleinste uitvakken in de Eredivisie waardoor er altijd kaarten overblijven voor supporters die nog niet in de voorrangsgroep zitten.

Voor het seizoen 2025/2026 wordt de voorrangsgroep bepaald door de daadwerkelijk bezochte wedstrijden. Hierin telt niet alleen de aankoop van het ticket, maar moet het ticket ook daadwerkelijk zijn gescand.

RKC-uit
FC Groningen heeft 600 tickets beschikbaar voor het eerst uitduel van de competitie op bezoek bij RKC Waalwijk. De aftrap in Waalwijk is op zaterdag 17 augustus om 21.00 uur. FC-supporters hebben de mogelijkheid om per bus vanaf Euroborg naar het Mandemakers Stadion te reizen, of via een autocombi. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid in Waalwijk, dienen supporters met minimaal vier personen per auto af te reizen.

De prijs voor de bus is dit seizoen vastgesteld op €39,50. Een ticket voor de autocombi kost €12,50. Deze prijzen liggen iets hoger dan het afgelopen seizoen. FC Groningen is tot de prijsbepaling gekomen vanwege de stijging de van organisatiekosten voor uitwedstrijden. De autokaarten zijn relatief harder gestegen. Vanaf dit seizoen zit in de ticketprijs voor de autocombi ook een bijdrage inbegrepen voor de wedstrijdorganisatie, hetgeen voor de bustickets al jaren het geval was. Tickets zijn te koop via: https://tickets.fcgroningen.nl.

Onze kleuren
De supporters die behoren tot de voorrangsgroep hebben tot en met dinsdag 6 augustus 23.59 uur het eerste recht een ticket te kopen. Overige seizoenkaart- en clubcardhouders kunnen vanaf woensdag 7 augustus 10.00 uur tot uiterlijk dinsdag 13 augustus 23.59 uur een ticket kopen. FC Groningen hoopt net als de afgelopen seizoenen op veel sfeervolle en uitverkochte uitvakken. Overal waar wij ook komen, nemen wij de kleuren mee!

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

Dinsdag 10.00 uur start voorverkoop Go Ahead Eagles-thuis

1 maand geleden

Kaartverkoop Almere-uit start woensdag voor voorrangsgroep

2 maanden geleden

Tickets voor drie thuisduels te koop via de FC Groningen Ticketshop