string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Voorverkoop tickets thuisduel met AZ start dinsdag 10.00 uur.

Maandag 22 juli 2024 om 17:31

Seizoenkaart- en clubcardhouders kunnen vanaf dinsdag 10.00 uur twee tickets (bij)kopen voor het thuisduel met AZ op zondag 25 augustus. Voor de openingswedstrijd van het Eredivisie-seizoen, in Euroborg tegen NAC Breda is de vrije verkoop al gestart. Ook is de verkoop voor het laatste oefenduel van de voorbereiding in Euroborg tegen Heracles Almelo in volle gang.

De Trots van het Noorden ontvangt op zondag 25 augustus AZ in Euroborg. De aftrap die zondag is om 12.15 uur. Seizoenkaart- en clubcardhouders hebben vanaf dinsdag 23 juli 10.00 uur een week voorrang op het kopen van losse kaarten, maximaal twee per persoon. Op dinsdag 30 juli start de vrije verkoop voor FC-supporters.

Die vrije verkoop is al gaande voor het eerste thuisduel van de competitie, op vrijdag 9 augustus tegen NAC Breda. Tickets voor alle wedstrijden van de FC zijn eenvoudig te verkrijgen via https://tickets.fcgroningen.nl.

De thuisvakken in Euroborg zijn enkel bedoeld voor FC-supporters. Fans van de tegenstander met kaarten voor een van de thuisvakken, lopen het risico dat deze wordt geblokkeerd.

FC Groningen sluit de voorbereiding op het seizoen op vrijdag 2 augustus in Euroborg af tegen Heracles Almelo. Kaarten zijn koop via https://tickets.fcgroningen.nl en kosten €6,- per stuk. In eerste instantie is alleen de onderste ring van Euroborg geopend voor kaartverkoop. De Tonny van Leeuwen Tribune is vanwege de afrondende verbouwingen aan de noordzijde van het stadion nog niet toegankelijk. Een dag later, op zaterdag 3 augustus, is de jaarlijkse Open Dag. De festiviteiten rond het stadion starten om 12.00 uur.

De kaartverkoop voor de eerste uitwedstrijd van de competitie – op zaterdag 17 augustus tegen RKC Waalwijk – start voor de supporters die horen bij de voorrangsgroep op woensdag 31 juli. Vanwege de te verwachten drukte in de ticketshop bij wedstrijden van FC Groningen heeft de club besloten de verkoopdagen voor thuisduels en uitwedstrijden te splitsen.

De voorrangsgroep bij uitwedstrijden bestaat uit 365 supporters die het afgelopen seizoen (2023/2024) minimaal 8 competitiewedstrijden een kaart hebben gekocht voor het uitvak. Het aantal supporters in de voorrangsgroep is lager dan de capaciteit van de kleinste uitvakken in de Eredivisie waardoor er altijd kaarten overblijven voor supporters die nog niet in de voorrangsgroep zitten.

De voorrangsgroep geldt alleen voor competitiewedstrijden. FC Groningen houdt het recht om bij wedstrijden buiten de reguliere Eredivisie af te wijken van de voorrangsregeling. Voor het seizoen 2025/2026 wordt de voorrangsgroep bepaald door de daadwerkelijk bezochte wedstrijden. Hierin telt niet alleen de aankoop van het ticket, maar moet het ticket ook daadwerkelijk zijn gescand.

Gerelateerd nieuws.

4 weken geleden

Teleurstellende derby voor FC Groningen

2 maanden geleden

FC Groningen contracteert middenvelder Resink

3 maanden geleden

Romano Postema tekent bij tot medio 2027