string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Wedstrijdtickets Feyenoord-thuis aangeboden gekregen? Trap er niet in!

Woensdag 04 september 2024 om 15:56

De eerstvolgende thuiswedstrijd, op zaterdag 14 september tegen Feyenoord, is al een tijd geheel uitverkocht. De enige mogelijkheid om alsnog een ticket te verkrijgen is de kaartenmarkt via de FC Groningen Ticketshop. Let op: er worden tickets aangeboden via onder meer Marktplaats. Ga niet in op aanbieders via andere platforms. FC Groningen wil handelaren en kopers waarschuwen dat het verhandelen van wedstrijdtickets strafbaar is.

De club wijst supporters en zakelijke relaties erop hun kaarten niet (online) te koop aan te bieden. Zowel verkoper als koper is in dat geval strafbaar. Kaarten die illegaal worden verhandeld, worden geblokkeerd. 

Het aanbieden van kaarten via bijvoorbeeld Marktplaats of soortgelijke platforms valt onder ‘zwarthandel’. Dit is in strijd met de Huisregels van FC Groningen en de KNVB-standaardvoorwaarden, welke van toepassing zijn op de aankoop en het gebruik van toegangskaarten voor wedstrijden van de club.

Lees hier meer over de huisregels van FC Groningen en de standaardvoorwaarden van de KNVB.

In deze voorwaarden staat onder meer dat personen die toegangskaarten overdragen (geven of verkopen) buiten de privésfeer, in overtreding handelen met de Huisregels en de KNVB Standaardvoorwaarden. Verkopers lopen het risico een stadionverbod voor een periode van 18 maanden te krijgen en een boete van €450,-. Kopers van aangeboden kaarten (anders dan via de FC Groningen Ticketshop) zien hun kaarten geblokkeerd worden en krijgen geen toegang tot de wedstrijd.

Supporters die verhinderd zijn op zaterdag 14 september bij de eerstvolgende thuiswedstrijd kunnen hun plaats aanbieden via de kaartenmarkt in de FC Groningen Ticketshop. Dit is de enige legale wijze om een ticket aan te bieden aan een medesupporter. Verkopers krijgen, wanneer de kaart daadwerkelijk is verkocht, 1/17 deel van de prijs van hun seizoenkaart terug.

Het is tegen Feyenoord alleen mogelijk om een kaart via de kaartenmarkt te kopen wanneer je seizoenkaarthouder bent, of voor 1 augustus 2024 in het bezit was van een clubcard van FC Groningen. Je kunt maximaal 1 kaart per seizoenkaart of clubcard (bij)kopen. De kaartenmarkt is geopend op de Koeman Tribune en de Piet Fransen Tribune.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Vaessen Koning van de Wedstrijd na gelijkspel tegen Feyenoord

2 weken geleden

Woensdag 10.00 uur start kaartverkoop sc Heerenveen-uit

2 weken geleden

Doelpuntenmaker Bacuna verkozen tot Koning van de Wedstrijd