string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Wegwerkzaamheden aan Europaweg; kom op tijd naar Euroborg.

Donderdag 17 oktober 2024 om 13:54

FC Groningen speelt zondagmiddag op het klassieke voetbaltijdstip van 14.30 uur in Euroborg tegen FC Utrecht. Supporters kunnen op hun weg naar het stadion hinder ondervinden van wegwerkzaamheden. Zo is een deel van de Europaweg – één van de belangrijkste toegangswegen vanuit de binnenstad naar Euroborg – gedeeltelijk gestremd.

De Europaweg is twee weekenden dicht voor autoverkeer de stad uit, richting Westerbroek: van 18 tot 21 oktober en van 25 tot 28 oktober. De afsluiting is vanaf het viaduct van Ring Zuid tot aan de Boumaboulevard. Dit betekent dat de toerit naar Ring Zuid richting het Julianaplein open blijft. Het fietspad langs dit deel van de Europaweg is in beide richtingen dicht. Autoverkeer wordt omgeleid via het Damsterdiep of de Sontweg en de Bornholmstraat. Fietsers kunnen via het Lübeckpad en de Bornholmstraat. Meer informatie is te vinden via www.groningenbereikbaar.nl

De pendeldiensten van partner Drenthe Tours van de P&R locaties Haren en Hoogkerk richting Euroborg en terug, rijden wel. De pendeldienst wordt ingezet vanaf 12.30 uur. De laatste bussen richting het stadion vertrekken 25 minuten voor de aftrap. Terug gaan de bussen tot een uur na het laatste fluitsignaal. Een retourticket bedraagt €4,-. 

Euroborg is goed te bereiken via het Openbaar Vervoer. Station Europapark is op loopafstand van het stadion en ook zijn er bushaltes aan de Boumaboulevard. Fietsers kunnen hun fiets gratis bij het stadion stallen.

Supporters die zondag met de auto naar Euroborg komen, kunnen online een parkeerkaart kopen voor P2 MyOffice. Deze parkeerplaats is op loopafstand van het stadion. Een kaart kost €10,- en is alleen online verkrijgbaar via de FC Groningen Ticketshop, onder het kopje ‘Vervoer & Parkeren’.

FC Groningen verzoekt supporters vroeg naar het stadion te komen. Het duel met FC Utrecht wordt voorafgegaan aan een minuut stilte ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Johan Neeskens. Voorafgaand aan de wedstrijd kunnen supporters samenkomen op het supportersplein. Het stadion opent zondag om 13.00 uur.

Gerelateerd nieuws.

5 uur geleden

FC Groningen draagt zondag shirt van Ruben zijn dromen

1 dag geleden

Euroborg zondag nagenoeg uitverkocht, kaartenmarkt open

27:59
1 dag geleden

Minuut stilte ter nagedachtenis aan Johan Neeskens