string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zes FC-internationals op pad met hun land.

Woensdag 04 september 2024 om 09:00

Een drietal spelers uit de eerste selectie van FC Groningen heeft zich bij verschillende nationale selecties gevoegd. Ook drie spelers vanuit de FC Groningen Opleiding zijn de komende dagen niet in Groningen vanwege interlandverplichtingen.

Leandro Bacuna speelt in de eerste interlandperiode van het seizoen twee duels met Curaçao. De captain van FC Groningen neemt het in de CONCACAF Nations League met zijn land op tegen Saint Lucia en Saint Martin. Op vrijdag 6 september gaat Curaçao om 23.00 uur Nederlandse tijd op bezoek bij Saint Lucia. Op maandag 9 september wordt Saint Martin ontvangen op Curaçao. Dat duel wordt eveneens om 23.00 uur Nederlandse tijd afgetrapt.

Etienne Vaessen is het vliegtuig ingestapt om zich te voegen bij de nationale ploeg van Suriname. De FC-doelman speelt net als Bacuna duels in de CONCACAF Nations League. Voor Suriname staan twee uitwedstrijden op de rol. Donderdag 5 september 22.00 uur Nederlandse tijd speelt Vaessen tegen Guyana. Maandag 9 september gaat de keeper met zijn ploeggenoten op bezoek bij Guadeloupe, de aftrap is om 23.00 uur Nederlandse tijd.

Sven Bouland werd aan het begin van het huidige seizoen toegevoegd aan de eerste selectie vanuit de FC Groningen Opleiding en heeft een uitnodiging ontvangen voor het Nederlands Elftal onder-19. Die selectie speelt in Spanje een toernooi en komt daar Azerbeidzjan en Schotland tegen. Vrijdag 6 september wordt om 19.00 uur afgetrapt tegen Azerbeidzjan, maandag 9 september speelt het team eveneens om 19.00 uur tegen Schotland.

Samuel Dikos en Iiro Mendolin – spelend in FC Groningen onder-21 – zijn opgeroepen voor de nationale ploegen van Slowakije en Finland. Dikos speelt met Slowakije onder-19 een dubbele ontmoeting met Georgië. Vrijdag 6 september wordt om 16.30 uur afgetrapt, zondag 8 september is de aftrap om 12.00 uur. Beide duels worden gepeeld in Dunajská Streda, Slowakije.

Mendolin neemt het met Finland onder-19 twee keer op tegen de leeftijdsgenoten van Roemenië.  Op vrijdag 6 september wordt afgetrapt om 18.00 uur, op maandag 9 is de aftrap om 11.00 uur  Beide wedstrijden worden gespeeld in de Jari Litmanen Arena in Finland.

Marouane Bekkour is opgeroepen voor Oranje onder-17. Die selectie speelt twee oefeninterlands in Nederland. Zondag 8 september is Tsjechië op het sportpark van SJC Noorwijk de tegenstander. De aftrap van het duel is om 15.30 uur. Dinsdag 10 september wordt gespeeld tegen België. Dat duel begint om 19.00 uur en wordt gespeeld op het sportpark van FC ’s-Gravenzande.  

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Zes thuiswedstrijden op Corpus

06:12
4 dagen geleden

Jorg Schreuders Eredivisie Talent van de Maand augustus

6 dagen geleden

Internationals weer op weg terug naar Groningen